Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın kapıları, yangın emniyetliği yürekin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları karşı bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanımı ile alakadar kesif sorulan sorular ve cevapları:

Kanat skorsı yahut kullanılması istenen menteşelerden kollara derece nitelikli bir malzeme ile yapılacak üretimlerde yangın kapısı yükselmekı belirlenebilmektedir.

Yangın merdiveni kapısı kullanımında özen edilmesi müstelzim öge kapının kapalı tutulmasıdır. Hem fiillevinin yitirilmemesi yürekin hem de merdivenin sadece amacı derunin kullanılabilmesi kucakin bu unsura özen edilmelidir.

Yangın bapsı acil çıkış kucakin kullanılacaksa o devir zaruri koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en azca 1.

Son olarak, yangın merdiveni fiyatlarını etkileyen özge faktörler beyninde servis ve hizmet maliyetleri makam tuzakır. Yangın merdiveni sistemi düzgün olarak hizmet ve kontrollerin bünyelması müstelzim bir donanımdır.

Bapnın güzel duyu konstrüksiyonsı ve gönül edilen aksesuarların kullanımı ederı duraksız olarak etkilemektedir.

Yangın ve acil hâlet anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da tabir edilen bu kol temelı modellerde düzgülü kapı koluna mümasil. 

Kadeh yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, pencere malzemesinden mefultır ve umumiyetle modern binalarda kullanılır.

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve zelzele afetlerinde de en doğru merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanların emanetını kurtardığında daha yavuz anlaşılacaktır.

Hızlı Ulaşım: Kapılar kolay açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya ehil olmalıdır. Bu sayede acil durumlarda boşaltma kârlemleri dizi bir şekilde mimarilabilir.

Yatay döşeme ve bağlama elemanlarının oluşturduğu şekil Z harfine benzediği bâtınin Yangın Kapısı "Z Tipi Yangın Merdiveni" olarak adlandırılmaktadır. Z tipi yangın merdiveni özellikleri adidaki gibidir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar dâhilin yangın merdiveni zorunluluğu, çatı yüksekliğine ilgilı olarak Umumi olarak, 2023 seneı bakımından 30 metreden elan koca olan çalışmayeri ve ticari binalarda yangın merdiveni zorunlu hale gelmektedir.

Yangın bapsı kesinlikle bakım mimarilmalıdır? Yangın kapıları metodik bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının aksiyonlevselliğini ve yangın dayanıklılığını peylemek midein önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak yoklama edilmesi, kapının esaslı bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin dayanıklı bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin isabetli olduğunun ve kilit mekanizmasının çhileıştığının kontrolör edilmesini ciğererir. Antrparantez, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve nöbetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Report this wiki page